יועץ משכנתא
כותב: refaelshapiro
פורסם ב: 29.02.2020

כך תגישו את בקשת ההלוואה לערבות המדינה

Rate this post

מי שמחפש את הדרך לקבל מימון לכל מטרה – החל מרכישת דירה עד לכיסוי מינוס בבנק, ואפילו עבור שדרוג ושיפוץ בית העסק או הקמה של עסק חדש – יצטרך לעמוד במספר קריטריונים כדי לקבל את ההלוואה שנחשבת משתלמת יותר מהלוואות אחרות (כמו של הבנק או של חברות חוץ בנקאיות).

כיום, רבים האנשים אשר רוצים לקבל הלוואה בערבות המדינה ממשרד האוצר כדי שיוכלו לעמוד בתנאי ההחזר הקלים יותר ובסכומי הריבית הנמוכים משמעותית מכל מימון אחר. אז מה צריך לדעת על הלוואה בערבות המדינה? ומה צריך לעשות כדי לקבל אותה? הכל המשך.

תוכן העניינים

קווים לדמותה של הלוואה בערבות מדינה

הלוואה בערבות המדינה הפכה נגישה יותר לעסקים, בעיקר בשנת :2020 שנה של משברים כלכליים עמוקים בשל נגיף הקורונה שגרם למשבר בכלכלה העולמית. הלוואה כזאת הייתה קיימת תמיד ונחשבת לכדאית יותר עבור עסקים מבחינת הריביות והתנאים. כעת ההלוואה הפכה לאטרקטיבית אפילו יותר(!) משום שהיא מציעה תקופת החזר ארוכה (עד 5 שנות אשראי ועד שישה חודשי גרייס), בזמן שהריבית שתתווסף להחזרים החודשיים תהיה נמוכה יותר וברמה של 2-3 אחוזים מהסכום האמור.

הלוואה בערבות מדינה מציעה סכומים גדולים כמו עד חצי מיליון שקלים לעסק בהקמה או לעסק בעל מחזור מכירות של עד 6.25 מיליון שקלים, או סכום הלוואה של עד 8 אחוזים ממכירות של עסק קטן.

הסכום יתאים כמעט לכל מטרה, החל ממימון או הקמה של עסק וקניית סחורה לעסק, עד להלוואה עבור שיפוצים או קניית דירה: מה שדורש ייעוץ משכנתא כדי להבין איך מגייסים את ההון הדרוש לקבלת אישור למשכנתא מהבנק. בקיצור, באמצעות הלוואות בערבות המדינה אפשר ללוות סכומים גדולים בריבית קטנה.

כיצד מגישים את הבקשה להלוואה בערבות המדינה ומהם התנאים?

על מנת להגיש את הבקשה, יש להיכנס לאתר של משרד האוצר שם אפשר למצוא קישור להגשת בקשה. לאחר שתגישו את הבקשה בקלות דרך האתר, ישלחו אליכם למייל הדרישות של משרד האוצר כדי לבחון את הבקשה.

בין הדרישות תצטרכו להמציא כתב ויתור על סודיות בנקאית, למלא טפסים ולהגיש מסמכים כמו דוחות משנות המס הקודמות (בדרך כלל שנתיים אחורה מרגע בקשת ההלוואה) מאזן בוחן לשנה קודמת, מאזן בוחן לרבעון הראשון של השנה הנוכחית, דוחות מע"מ וביטוח לאומי לשנה הקודמת ולשנת המס הנוכחית, דוח רווח והפסד, שומת מס לשנים קודמות, דוחות מע"מ וביטוח לאומי לשנים קודמות (בדרך כלל שנתיים אחורה).

בזמן שתמלאו את הטפסים יגיש משרד האוצר בקשה לבנק שלכם וייצרו עמכם קשר מסניף הבנק. לאחר הגשת הטפסים וביצוע כל הבירוקרטיות האמורות – תוכלו לקבל מידע אודות התנאים של ההלוואה ומכאן להחליט האם תרצו לקחת אותה או לא. במידה וקיימת התלבטות – מומלץ להתייעץ עם יועצים פיננסיים שעוסקים במתן ייעוץ כלכלי, ייעוץ משכנתא, להקמת עסק וכולי. כך תוכלו לבצע החלטות נכונות.