הון עצמי למשכנתא
כותב: refaelshapiro
פורסם ב: 30.06.2019

טיפים לרכישת דירה מיד שנייה

Rate this post

טיפים לרכישת דירה מיד שנייה

רוב הישראלים רוכשים היום דירות מישראלים אחרים, במה שמכונה דירה מיד שנייה (גם אם היד עצמה היא שלישית או רביעית ואילך). היקף הרכישות של דירה מיד שנייה משתנה משנה לשנה, אולם באופן כללי ניתן לומר שמדובר ביחס של 1:2, כאשר היתר הן רכישות של דירות חדשות מקבלנים; ואמנם יש כוונה להרחיב את הבנייה ברחבי הארץ כמו בעיר החדשה חריש המוקמת ליד ואדי ערה ובאיזורים נוספים, וגם תכנית מחיר למשתכן מעודדת רכישה ישירות מקבלנים – ועדיין, סביר להניח שגם בשנים הבאות עיקר שוק הנדל"ן יתבסס על רכישות דירה מיד שנייה.

אם בכוונתכם לרכוש דירה בקרוב, הנה כמה טיפים שיסייעו לכם לבצע רכישה מוצלחת:

  1. תוכן העניינים

    בדקו את הדירה היטב מספר פעמים

רוכשים פוטנציאליים מגיעים בדרך כלל לראות את הדירה בערב לאחר שעות העבודה, אולם דווקא באור היום קל יותר לראות את הליקויים, הסדקים והרטיבויות בקירות, אם יש כאלה (ואם מצאתם ליקויים כלשהם דרשו מן הבעלים לתקנם או לקזז את עלות התיקונים ממחיר הדירה); באור היום אפשר גם להתרשם מכמות האור הטבעי שחודר לדירה מבעד לחלונות, לחוש את הסביבה ולהאזין לרעשי הרקע. כדאי גם להגיע לאיזור הדירה בשעות שונות של היממה, ביום חול ובסוף שבוע, כדי לקבל תמונה כמה שיותר מקיפה של החיים בדירה ובסביבתה הרבה לפני שרוכשים אותה.

  1. תכננו היטב את הוצאותיכם

רכישת דירה היא אחת מן ההוצאות הכלכליות הגבוהות שאדם עושה בחייו, ולכן חשוב לנקוט משנה זהירות בכל הקשור לכסף. למשל, דירה מיד שנייה בדרך כלל מצריכה השקעת כסף בשיפוץ כלשהו לפני שעוברים לגור בה. כמו כן צריך להגיע להסדר תשלומים עם מוכרי הדירה באופן שיסתדר עם מועד קבלת התשלומים בעבור מכירת הדירה הישנה ו/או קבלת כספי המשכנתא – שהיא לכשעצמה נושא סבוך שיש ללמוד היטב, לערוך השוואת מחירים ולהיעזר ביועץ משכנתא מקצוען על מנת להשיג את המשכנתא המתאימה ביותר לצרכים וליכולות של הרוכשים.

  1. בדקו גם את הבעלים המוכרים את הדירה

חשוב להוציא את נסח הטאבו של הדירה על מנת לדעת האם האדם שמציג את עצמו כמוכר הדירה הוא אכן הבעלים ורשאי לעשות כן. כבר קרו מקרים שנסח הטאבו לא היה מעודכן והיה צורך להסדיר את הנושא לפני שניתן יהיה לבצע את עסקת מכירת הדירה, או שהיו שותפים נוספים לבעלות על הדירה שכלל לא היו מודעים למכירתה וכן הלאה.

  1. חשוב: לא לחתום על זיכרון דברים

בעבר נהוג היה לחתום על זיכרון דברים כדי שבעל הדירה יתחייב לשמור עבור הרוכשים את הנכס עד למועד חתימת החוזה; אולם כיום יותר ויותר מבינים שמדובר במסמך משפטי מחייב לכל דבר ועניין, שלמעשה מבחינה משפטית לא ניתן לסגת ממנו ללא קנס. במילים אחרות, אם תחתמו על זיכרון דברים ותשנו את דעתכם תיאלצו לשאת בתשלום קנס.