טיפים לקביעת ההחזר החודשי של המשכנתא
כותב: refaelshapiro
פורסם ב: 11.03.2018

טיפים לקביעת ההחזר החודשי של המשכנתא

Rate this post

כאשר אנחנו לוקחים משכנתא, אנחנו מקבלים החלטה שתשפיע על חיינו לכמה עשרות שנים קדימה. ההחזר החודשי, לצורך העניין, משמעו לא רק כמה נחזיר לבנק מדי חודש – אלא חשוב מכך, כמה כסף יישאר פנוי עבורנו מדי חודש. החזר גבוה מדי עלול לחנוק אותנו כלכלית; החזר נמוך מדי יכבול אותנו לנצח נצחים לבנק.

אספנו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם להבין כיצד כדאי לקבוע את ההחזר החודשי של המשכנתא. מדובר כמובן בהמלצות בלבד, ולפני לקיחת המשכנתא מומלץ להתייעץ עם יועץ משכנתאות מוסמך על מנת לקבל סיוע מותאם אישית לכל לקוח – אולם באופן כללי כדי לשים לב לנושאים הבאים:

קביעת ההחזר החודשי: טיפים

ככלל אצבע, מומלץ שגובה ההחזר החודשי לא יהיה גבוה יותר מ-25% מן ההכנסות שלכם, נטו, בניכוי הוצאות קבועות. במילים אחרות, קחו את המשכורת שלכם, הורידו ממנו את כל התשלומים הקבועים (גני ילדים, דמי מזונות, החזרי הלוואות וכן הלאה) וחלקו בארבע. המספר שקיבלתם אמור להיות התקרה שאתם יכולים לעמוד בה. גם אם הבנק מציע לכם לחשב אחוז גבוה יותר מן ההכנסות, אל תעברו את ה-25%.

לכמה זמן לפרוס את תקופת ההחזר? הדבר תלוי ביכולותיכם הכלכליות בהווה ובעתיד, ובשאלות כגון מהו גובה השכר שלכם בהווה והאם יש צפי להעלאה בעתיד; האם קיימים מקורות נוספים בהם תוכלו להיעזר כדי לפרוע את המשכנתא (שיהוו מעין רשת ביטחון למקרה שתיקלעו לתקופה בה תתקשו לעמוד בהחזרים); וכן הלאה.

אם אתם פורסים את ההחזרים לתקופה ארוכה, לא כדאי לבחור בתקופה הארוכה ביותר שמוצעת לכם. למשל, כיום מבחינתכם לא קיים הבדל משמעותי בין 25 שנים לבין 30 שנה, אולם מבחינת גובה ההחזר החודשי מדובר בהבדל גדול שבעוד 25 שנים תשמחו להשתחרר ממנו.

לחלופין, אם אתם יכולים לעמוד בהחזרים חודשיים גבוהים, כדאי לפרוס אותם לתקופה קצרה. זאת משום שהחזר חודשי גבוה פירושו סילוק מהיר יותר של החוב לבנק, כך שאם בעתיד תרצו לבצע מיחזור משכנתא ולשנות את תמהיל המשכנתא או את משך התקופה, החוב שיישאר לכם יהיה קטן יותר.