הלוואות בערבות המדינה
תוכן העניינים
הלוואות לעסקים וחברות בערבות המדינה – הפתרון המושלם לגיוס הון!
הלוואות בערבות המדינה – במהלך שני העשורים האחרונים הפכה ישראל למעצמת סטרטאפ. אחד מהדברים שיש מהם לישראלים הכי הרבה הוא הרעיונות למיזמים.
עסקים ומיזמים חדשים נפתחים בישראל בקצב שבהחלט מצדיק את הכינוי שלה כ"אומת הסטרטאפ".
אבל בין רעיון טוב לבין עסק מצליח יש מרחק. ולא לכל מי שיש רעיון טוב ויש גם את הכסף הנדרש להוציא אותו לפועל.
כדי להוציא את הרעיון לפועל נדרשת עבודת מחקר, ניסוי וטעייה, ייצור פיתוח ושיווק – כל אלה דורשים זמן וכן ניחשתם שוב- כסף.
הלוואה לעסקים בערבות המדינה – ההלוואה המשתלמת ביותר לעסק שלך
ניתן לקבל הלוואה בערבות המדינה עד לסכום מקסימלי של עד 8,000,000 ש"ח לעסקים בינוניים ועד 500,000 ש"ח לעסקים קטנים או עסקים חדשים
בטחונות נדרשים >> 25% מגובה ההלוואה (עסק חדש צריך להוסיף עוד 10% ביטחונות)
אז מאיפה ניתן להשיג כסף לפיתוח המיזם העסקי? יש כמה אפשרויות – לחפש משקיע , לנסות לגייס את הכסף באמצעות מימון המונים וקיימת גם האפשרות לקבל הלוואה מהבנק.
הערה חשובה – ללא תוכנית מפורטת ומסודרת סכום הבקשה שלכם להלוואה בערבות המדינה עשויה לקבל דחייה/סירוב על מנת להימנע ממצב שכזה יש צורך בהכנת תוכנית מפורטת לפעילות העסקית הקיימת או הנדרשת שבגינה אתם מגייסים הון בערבות המדינה.
הבנקים לא ששים ללוות כסף לטובת יוזמות מפני שבאופן סטטיסטי כמות היוזמות שמצליחות נמוכה מכמות היוזמות שנופלות. ולכן הדרך לקבל הלוואות מהבנקים לטובת מיזם חדש לא פשוטה.
אך לעומת הבנקים מי שכן מעוניינת לעודד ולהגדיל את היוזמות היא המדינה עצמה. שרוצה לעודד את האזרחים ליזום פעילות כלכלית. ולכן, כדי להקל על ההחלטה באם להיכנס למיזם עסקי או להרחיב עסק קיים, המדינה מציעה הלוואות בערבות המדינה.
המשמעות היא שהמדינה משתתפת עם האזרח בסיכון של ההשקעה ובכך מקטינה את החשיפה שלו לסיכון במידה ולא ניתן יהיה להחזיר את ההלוואה.
הדבר דומה להלוואות הזכאות שמציעה המדינה בתחום הדיור. המדינה מציעה לאזרחיה הצעירים לרכוש דירות, כשחלק מסכום הרכישה ניתן במסגרת הלוואה שיש בה הקלות ביחס למשכנתא בשוק החופשי.
ואם את הלוואות הזכאים בתחום הדיור נותן משרד השיכון, הלוואות בערבות המדינה ניתנות באמצעות הסוכנות לעסקים קטנים במשרד הכלכלה.
הלוואות בערבות המדינה – 5 היתרונות הגדולים ביותר של הקרן:
- בטחונות נמוכים – נדרש להעמיד הון או סכום מאוד נמוך בשלבים הראשונים.
- ריבית נמוכה – בשונה מכל הלוואה אחרת, הלוואה בעזרת הקרן תהיה בריבית נמוכה ביותר.
- חברה בע"מ – יכולה לקבל אשראי דרך הקרן.
- החלפת אשראי יקר דרך הבנק ולקבל את הסכום הרצוי דרך הקרן (חסכון של מאות אלפי ש"ח)
- עסקים ברמת סיכון גבוהה- מסעדות ועוד'. – יכולים לקבל אשראי.
בנקים שנותנים אשראי במסגרת הקרן בערבות המדינה:
אוצר החייל, לאומי, מזרחי, מרכנתיל.
טוב אז הבנתם שזה בשבילכם, איך מתחילים?
- ביצוע בדיקת זכאות והתרשמות מהפוטנציאל העסקי.
- הליכי מסמכים ובקשת הלוואה.
- הכנת תוכנית עסקית.
- הגשת התוכנית העסקית לגוף המתאם.
- קבלת האשראי והאישור להלוואה.
מה כוללות הלוואות בערבות המדינה?
הלוואות בערבות המדינה מציעות תנאים נוחים להחזר ומיועדות להמריץ את היזם לפעול בכסף שהסיכון בו עבור היזם, נמוך יותר שכן המדינה משתתפת באחריות לפירעון במידה והמיזם נכשל.
ההלוואות ניתנות באמצעות הבנקים במשק, כשהערבות מועברת באמצעות משרד הכלכלה.
כמו בנושא המשכנתאות, גם בנושא הלוואות בערבות המדינה, הבנקים מציעים שירותים ללקוח הפוטנציאלי. וכמו בתחום מיחזור משכנתא גם כאן, יש יתרון לגופים המאורגנים על פני נוטל ההלוואה ולכן נדרש ליווי של יועץ מקצועי כדי השיג את התנאים הטובים ביותר למיזם הספציפי.
כתנאי לקבלת הלוואה בערבות המדינה יש להציג לבנק תכנית עסקית שמפרטת את הדרך שבה צפוי העסק להחזיר את ההלוואה על פני גרף של זמן.
כדי להגיש תכנית עסקית ולאשר אותה מול הבנקים ונותני הערבות, נדרשת מומחיות הן לעניין המיזם והן לעניין הלווי הפיננסי משלב ההשקעה ועד שלב הרווח. וכמו כן דרושה התייחסות לשינויים אפשריים במשק, בתחום העסק ובכלכלת השוק.
הרשות הממשלתית, נותנת הערבות, אמנם מציעה סוג של סיוע בהכנת תכנית העסקית ליזם.
במטרה לסייע לרשות וליזם להגיע לביאור כלכלי (הבנה) של המיזם, והערכת ההלוואות הנדרשות וזמן הפירעון הדרוש להן, אך במקרה כזה חשוב לדעת שיש צורך בליווי מקיף יותר מהסיוע המוצע.
למרבית היזמים ואנשי העסקים אין ראש זמן ורצון להתעסק בכל הטפסים הנדרשים וגם אם באמצעות הסיוע המושגים יהיו מובנים יותר עדיין יהיה צורך למלא את כל הניירת ולהעלות את התכנית על הכתב.
כדאי שיהיה לכם מי שיוכל ללוות אתכם מהשלב הראשון של גיבוש הרעיון , הכנת התכנית העסקית , הגשת המסמכים להלוואה ועד לאישור ההלוואה.
הליווי לא מסתיים עם קבלת ההלוואה- הליווי מוצע לאורך חיי המיזם עד להחזר מלא של ההלוואה.